Konopljini medenjaki

V zimskih dneh so skoraj nepogrešljivi medenjaki s svojim značilnim vonjem po medu in cimetu. Medenjake običajno pripravljamo po po starih družinskih receptih babic, ki se običajno prenašajo iz roda v rod.  V prazničnih dneh je dobro da se njihove peke lotimo malo prej, saj so sveži zelo trdi. V zaprti posodi se zmehčajo, razvijejo pa tudi svoj pravi vonj in aromo.

Sestavine

  • 1000 g moke
  • 30  g konopljine moke
  • 20 g sode bikarbone
  • 300 g sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 270 g masla
  • 4 rumenjaki
  • 250 ml konopljine kave
  • čokolada za obliv

Postopek

Iz vseh sestavin zamesimo testo in ga damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj eno uro. Iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo pri 180 stopinjah okoli 12 – 15 minut. Pečene in ohlajene prelijemo s čokolado ali sladkornim oblivom in posujemo z barvnimi mrvicami.